Prostaglandin erektivnoj disfunkciji za liječenje

Prostaglandin erektivnoj disfunkciji za liječenjeGlavno delo erekcija od pathogenesis su penisna arteriju protok krvi unapredjen, koji izaziva krvarenje iz opuštanja, zajedno sa izuzetno glatko mišićnu masu opuštanje i također vensku vratiti ometanje, to će sigurno razviti snagu. Iako prostaglandins pojaviti kao štetu tvoj penis, oni zapravo ne lociran biti vrijednost normalno erekciju u pathogenesis. Prostaglandin 1: ovo ne formirati u penis. Radije paisuvaisessa je prostaglandin 1 (PGE1) receptori, iako prostagladiinit su očigledno umešan u redovnoj erekciju.

Erektiohäirö u tretman PGE1 je zapravo pokazala bio najefektniji i povećanje od šprica da vista vasoaktiivisia lijekova: terapiju povratne informacije će biti 70% erektilnu disfunkciju klijenata. Kada koristeći alprostadil (PGE1: ne sintetički vrsta) produžene erekcije kao i fibrozu javlja znatno manje redovno od, kao primjer, papaverine, kada iskoristiti. Imao erekciju-poprskao alprostadil je trenutno ključ lijek za impotencija tretman. Pa tretman bi početi raditi, pojedinac je naučio pravilno u injekciju metod, i pored toga praćenje je potrebno. Radeći ovo ravnotežu terapija će biti uznemirena manje obično. U slučaju dodatne impotencija, može biti injekciju terapiju početi u zdravstvu, bez zamršene studije. Radije, ključ impotencija pati od kao hitac za liječenje loše reaguje pojedinci zaslužuje lähetettää urological studije.

Erektilnu disfunkciju ukazuje na seksualni odnos prikladno erekciju nedostatak

Erektilnu disfunkciju znači seksualne odnose dovoljno erekciju odsustvo. Prema različitim istraživanja, o 5-20 % odrasli muškarci se bavi impotencija, pored trenutno impotencija su mnogo češće (Lea i al. 1996). Erektilnu disfunkciju pojava pomaže sa godinama, tako da se to dogodi u 5% od 40-godišnjak, 20 % od 60-godišnjakinje kao 40 na 75 % od 80-godišnjakinja. U većini slučajeva impotencija je zato što je prirodna, kao i njegova uloga u godinama se uzdiže, da budem siguran da je veće od pola stoljeća starog erektilnu disfunkciju je etiologijom organske 90 % slučajeva. U ovom slučaju, tipična razlog je ateroskleroze, što je opstruktivna da penis-postizanje arterije.

Oni su infarkt mogu će sigurnosti littomia neizlječivo arterije, kao i tako svjestan blokadu. Isto tako vensku vratiti ometanje može biti nedovoljno, i što je tipično corpus cavernosum nivou. Erektilnu disfunkciju možda etiologijom također neurogenih, kada erekciju mehanizam je uzrokovana živčanih impulsa ne cenim penis. Faktor mogao bi biti neurološki bolest ili povreda, obično vanjski neuropatije. Endokriin impotencije je neuobičajeno. Iako psihogena erektilnu disfunkciju je, samo po sebi, prilično je rijetko, psihološkom su često povezuju s organske erektilnu häriön u sveže, to dodatno. Ako postoji kljuc za erektilnu disfunkciju kada je klijent nije nikada dobijene erekciju, ona je stalno trebalo da ga pošaljem kod urologa da shvatim razlog za rast. Ako ta osoba ima još jednom bio ranije normalno erektilnu sposobnost, ali s obzirom da su ugroženi ili nestao, su obično dovoljno da obiteljski liječnik napravio istraživanja (sto 1), i opšte prakse također mogu početi injekciju tretmani vasoaktiivista materijala. Ako to nije efikasan, osoba je poslao da vidim urologa.

Vasoaktiiviset komponente za erektilnu disfunkciju u terapiju

Vasoaktiiviset komponente za erektilnu disfunkciju u terapijuNormalno impotencija terapija je vasoactive droge upucao narasla. Ovim materijalom stari je papaverine, koji se koristi, međutim, u zadnjih par godina prilično je smanjen, kao stvara prilično veliki broj produžene erekcije kao također diži kao i žuljeve narasla. Alfa-blokatora za najviše obično napravio upotrebu je fentolamiini, čiji efikasnost kada je iskoristio sam je, međutim, slaba od razne druge vasoactive lijekova.

Pro glandiin od koristi prostaglandin 1 u (PGE1) kao i posebno svoje sintetički oblik alprostadil, čija snaga je bolje od onih što je navedeno i isto tako negativne posledice su rijetke. Kao rezultat toga, alprostadil je postao jedan od najčešće koristio vasoaktiivinen lijek za impotencija tretman. Iako prostaglandin 1: ovo je proizveden paisuvaisessa, PGE1-receptori su u oba corpus cavernosum kao corpus spongiosiumissa. Lijek uticaj je moderirala kamp kroz da budem siguran da je intracellular besplatno kalcijum fokus pada stvara glatko mišićav tkivo slobodno vrijeme. Najverovatnije PGE1 dodatno sprečava sympatikuksen efekat paisuvaisessa, što bi moglo o svoje razne druge vasoaktiivisia lijekove za mnogo bolje djelotvornost terapija za erektilnu disfunkciju.